Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада так і не зуміла розглянути оновлення ЦВК

ВРУ в черговий раз не спромоглася проголосувати та оновити новий склад Центральної виборчої комісії. Провал голосування за оновлення ЦВК демонструє парламентську кризу.

За словами голови Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослава Хом'яка, парламент, на жаль, займається не конструктивною роботою, а розпочав політичну торгівлю за вплив на ЦВК.

Мирослав Хом'як зазначає: "Ми неодноразово закликали парламентські сили оновити ЦВК, нинішній склад якої вже давно порушив відведені законом терміни перебування на посаді. На наше переконання, до складу ЦВК мають увійти не лише представники фракцій та депутатських груп, представлених у Верховній Раді, але й непарламентських політичних сил, які входять до п’ятірки переможців на виборах до ОТГ".

Новому складу Комісії потрібний час, щоб увійти в повноваження та розібратися в роботі напередодні 2019 року – року виборів Президента та парламенту.

Але нинішня Верховна Рада провалила тест на демократію. Більше того, вперше за її каденцію організувалася ситуативна більшість – парламент зміг набрати результативні голоси без БПП, голосуючи за один з другорядних законів у першому читанні.

"Це вже симптоми серйозної парламентської кризи, яка може перерости у загальнонаціональну політичну, якщо безвідповідальні політики не схаменуться та не вгамують свої безсовісні амбіції", - заявив Мирослав Хом'як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ