Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний суд США підтримав указ про заборону в’їзду громадянам мусульманських країн

Верховний суд США підтримав указ президента США Дональда Трампа про обмеження в’їзду громадянам п'яти мусульманських країн, - УП.

Відповідне рішення підтвердило останню версію введеної заборони на в’їзд. Як стверджує адміністрація Трампа, її розробили в рамках національної безпеки країни.

У Верховному суді не погодилися із твердженнями сторони противників указу про те, що він дискримінує мусульман та є перевищенням влади.

Водночас Трамп назвав рішення Верховного суду "величезною перемогою".

"Сьогоднішній вирок Верховного Суду - це величезна перемога американського народу та Конституції. Це рішення є також моментом величезної підтримки після кількох місяців істеричних коментарів від засобів масової інформації та політиків-демократів, які відмовляються робити те, що потрібно для забезпечення нашого кордону та нашої країни", - заявив президент США.

Раніше інші суди визнавали заборону Трампа про обмеження в’їзду неконституційною. Її критикували правозахисні групи і біженці.

Згідно з указом, в’їзд до США заборонено громадянам Сирії, Ірану, Лівії, Ємену, Сомалі та частково обмежено для громадян Венесуели і Північної Кореї.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ