Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Ветеран зі Львова завоював золоту медаль на Invictus Games

1/2
Львів'янин Павло Лучків здобув золоту медаль на Invictus Games (Ігри Нескорених) у німецькому Дюссельдорфі. Павло був найкращим у змаганнях зі стрільби з лука.

Павло Лучків – ветеран Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 15 січня 2015 року отримав осколкове поранення лівого передпліччя у селі Кримське Луганської області. Брав участь на Всеукраїнських змаганнях Ігор Нескорених у Львові, виступав у таких видах спорту: стрільба з лука, баскетбол на візках та велоспорт. У Дюссельдорфі Павло змагався у баскетболі на візках, настільному тенісі та стрільбі з лука.

Нагадаємо, Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ