Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від початку року із ПАТ «Львівгаз» звільнилось майже 10% кваліфікованих працівників

Від початку року із ПАТ «Львівгаз» звільнилось майже 10% кваліфікованих працівників. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі "Львівгазу".

За 9 місяців 2017 року з «Львівгазу» звільнилось 10% персоналу. Основна причина втрати кваліфікованих кадрів - невисокі зарплати на підприємстві. На сьогодні у «Львівгазі» вакантними залишаються 316 спеціальностей. Серед них, найбільше потрібні - слюсарі, монтери електрохімзахисту, контролери та інженери з метрології.

На сьогодні, середній рівень заробітної плати в ПАТ "Львівгаз" майже на 28% менший ніж по енергетичній галузі Львівщини. У 2017 році середня зарплата працівників компанії становить 5800 грн, в той час як середня оплата праці в енергетиці області - понад 7400 грн. Саме через низький рівень оплати праці в ПАТ «Львівгаз» кваліфіковані та досвідчені працівники шукають іншу, більш оплачувану роботу. Окрім того, у нашій області ця проблема загострюється й за рахунок спрощення правил виїзду в країни Євросоюзу.

«При такій великій кількості роботи, а також низькій оплаті, відбувається значний відтік кваліфікованих кадрів з підприємства. Компанії постійно бракує фахівців робітничих професій. Тому, подальша їх втрата ставить під загрозу забезпечення безаварійної та безперебійної роботи системи газопостачання Львівщини. Наразі в нас залишаються відкритими 316 вакансій, які неможливо заповнити через наднизький рівень заробітної платні. Фахові слюсарі, майстри та інші затребувані робітничі професії високо оцінюються за кордоном. Відтак, аби робітники не мігрували в інші країни в пошуках належного заробітку потрібно створити їм відповідні умови в Україні», - розповів Голова правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович. 

Єдиним джерелом фінансування витрат ПАТ «Львівгаз», в тому числі фонду оплати праці, є затверджений держрегулятором НКРЕКП тариф на розподіл газу. Сьогодні він покриває витрати підприємства лише 70%, враховуючи також і виплату зарплати працівникам. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ