Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Від початку року поліцейські Львівщини відреагували на 4,5 тисячі повідомлень про домашнє насильство

Від початку року поліцейські Львівщини відреагували на 4,5 тисячі повідомлень про вчинення домашнього насильства, інформує Національна поліція України МВС України.

Якщо ви, ваші родичі чи знайомі стали жертвою домашнього насильства, не терпіть і не мовчіть - звертайтеся на оперативну лінію 102.

Від початку 2022 року до поліції Львівщини надійшло майже 4500 повідомлень за фактом вчинення домашнього насильства. За кожним таким фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушники були притягнуті до відповідальності.

Зокрема, слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкрили 78 кримінальних проваджень за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України та 9 – за ст.390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Крім того, складено 1384 адміністративні протоколи за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 479 заборонних приписів стосовно кривдника.

Від початку року на профілактичний облік поставлено 914 кривдників.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відомі такі випадки стосовно ваших родичів чи знайомих, повідомляйте про це на оперативну лінію 102 - поліцейські реагують на такі повідомлення цілодобово.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ