Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Відбудуться прем’єра фільму "Кіндрат" - про героя війни В. Кіндрацького

28 лютого ц. р. о 19.30 у кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) відбудеться прес-конференція з нагоди прем’єрного показу документального фільму «Кіндрат» (автор ідеї та автор сценарію фільму – поет, письменник, учасник АТО Борис Гуменюк, режисер – Юрій Пупирін), створеного за сприяння Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Участь у прем’єрному показі документального фільму «Кіндрат» візьмуть побратими Василя Кіндрацького, учасники АТО, представники волонтерських і громадських організацій, державних органів влади. Вхід на перегляд фільму вільний.

Стрічка розповідає про героя московсько-української війни Василя Кіндрацького, позивний – «Кіндрат», який загинув, захищаючи незалежність України.

У мирному житті Василь Кіндрацький мав мирну професію журналіста: працював у 90-ті роки кореспондентом газети «Роздольський будівельник», потім був редактором газети «Вісник Розділля». З 2005 по 2010 роки очолював Миколаївську районну державну адміністрацію у Львівській області. Брав активну участь у суспільно-політичному житті області і країни. Був зразковим батьком - виховував двох маленьких дітей.

Учасник Революції Гідності, як і більшість патріотів, після Майдану Василь Кіндрацький пішов добровольцем захищати Україну від російської агресії. У листопаді 2014 року він вступив до лав добровольчого батальйону ОУН. Воював у селищі Піски, з травня 2015 року – у селі Водяне Ясинуватського району Донецької області. 25 травня 2015 року боєцьгероїчно встановив державний прапор та прапор ОУН на вежі шахти у селі Водяне, з якої було видно Донецьк і яка постійно обстрілювалася противником. А вже через два дні Василь Кіндрацький загинув під час обстрілу російськими бойовиками позиції «Шахта» поблизу Водяного.

У Києві, Миколаєві, Львові домовину з тілом героя несли на руках. Тисячі людей, схиляючи голови, ставали на коліна, прощаючись з «Кіндратом». Звідтоді 2-га десантно-штурмова рота ОУН 5-ї батальйонної тактичної розвідувальної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України носить ім’я Василя Кіндрацького.

Бійця поховали на полі Почесних поховань №67 Личаківського кладовища міста Львова. Воїн посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та орденом «Народний Герой України».


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ