Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбувається формування нового складу Громадської ради при Львівській ОДА

Львівська облдержадміністрація з метою забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики оголошує прийом документів для формування нового складу Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації. Документи приймаються з 26 березня по 12 квітня 2021 року.

Формування нового складу Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації відбуватиметься шляхом рейтингового електронного голосування орієнтовно з 12 травня по 15 травня 2021 року.

Запрошуємо інститути громадянського суспільства подавати кандидатури до нового складу Громадської ради при Львівській облдержадміністрації.

Для участі в рейтинговому електронному голосуванні до ініціативної групи подається заява, складена у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства (приклад).

До заяви додаються:

  1. рішення, про делегування для участі в рейтинговому електронному голосуванні представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради (рішенняприйняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства) (приклад);

  2. заява делегованого представника інституту громадянського суспільства з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”, підписана ним особисто (приклад);

  3. біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності) (приклад);

  4. мотиваційний лист делегованого представника інституту громадянського суспільства, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу громадської ради та бачення щодо роботи у такій раді;

  5. фото делегованого представника інституту громадянського суспільства, а також посилання на офіційний веб-сайт інституту громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (за наявності);

  6. відомості про результати діяльностіінституту громадянського суспільства (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради (приклад);

  7. відомості про місцезнаходження, адресу електронної пошти, номер контактного телефону (приклад).

Делегований представник інституту громадянського суспільства може подати до ініціативної групи копії документів, що підтверджують освітній та професійний рівень, досвід роботи (за наявності).

Заява та згода на обробку персональних даних з підписом надсилається у сканованому вигляді, рішення про делегування надсилається з підписом та печаткою у сканованому вигляді, а всі інші документи, які додаються до заяви  надсилаються в електронну вигляді на адресу: [email protected] з приміткою «Документи кандидата до Громадської ради при ЛОДА».

Відповідальна особа за прийом документів: Шумей Уляна.

Надання консультацій з питань подачі документів за телефоном: 2 999 555 щоденно (крім вихідних та святкових днів) з 09:00 до 18:00 (пт. з 09:00 до 17:00), перерва з 13:00 до 14:00.

Вимоги до інститутів громадянського суспільства та кандидатів

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації (далі – інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку та які не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проєкти тощо на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є фахівцями у відповідних сферах, що підтверджується наявністю відповідної освіти, наукового ступеня, публікацій, досліджень, а також інформацією про участь у реалізації проєктів не менш як за 12 місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради.

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради. Пов’язані інститути громадянського суспільства (два і більше інститути громадянського суспільства мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо) не можуть делегуватисвоїх представників до складу однієї громадської ради.

До складу громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.

Членство в громадській раді є індивідуальним.

За результатами голосування 35 кандидатів, які наберуть найбільшу кількість голосів будуть включені до нового складу громадської ради.

Відповідальність за достовірність поданих документів (відомостей) несуть інститут громадянського суспільства, який делегує свого представника для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні, а також делегований представник інституту громадянського суспільства.

Інформація про інститут громадянського суспільства перевіряється ініціативною групою.

Формування громадської ради відбувається на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами).

Окрім цього, 23 березня 2021 року на засіданні ініціативної групи з підготовки формування нового складу Громадської ради при облдержадміністрації обрано головою ініціативної групи Анатолія Шалаєва (молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив» м. Новий Розділ) та секретарем – Уляну Шумей (відділ комунікацій з громадськістю департаменту комунікацій та внутрішньої політики облдержадміністрації). Склад ініціативної групи затвердженийрозпорядженням голови облдержадміністрації №218/0/5-21 від 19.03.2021.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ