Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відео першого виступу Савченко за кордоном, на сесії ПАРЄ

Надія Савченко 20 червня вперше виступила на червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Відео виступу Савченко "Європейській правді" передала прес-служба Ради Європи.

Під час промови нардеп заявила, що президент  РФ Володимир Путін має відповісти у Європейському суді за викрадення українців та кримських татар з анексованого Росією Криму

За її словами, помилувавши її та ще кількох українців, Путін "не робив крок назустріч, а показував свою зверхність". 

"Мене було викрадено (з України), це є порушенням прав людини і за це потрібно відповідати у Європейському суді", - заявила Савченко. 

"Так само були викрадені усі українці, які зараз перебувають у Росії і продовжується викрадення кримських татар з Криму", - додала вона. 

Савченко додала, що країна, яка гарантувала безпеку за Будапештським меморандумом, "нанесла нам удар в спину".

"Це зрада. Не може бути повернута (у ПАРЄ) делегація країни, яка не поважає імунітет делегата, як це РФ робила зі мною", - додала Савченко. 

При  цьому вона підкреслила, що "теж хоче примирення" і працюватиме в цьому напрямку.

Як повідомлялося, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт привітав Надію Савченко із звільненням і заявив, що чекає її у Стразбурзі на сесії ПАРЄ.

Президент Петро Порошенко запропонував Надії Савченко відвідати низку європейських країн та провести зустрічі з європейськими лідерами.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ