Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відкрито перший в Україні центр патронажу

У Житомирі відкрили перший в Україні тренінгово-ресурсний центр із впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх відвідувачів за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Центр діятиме на базі Житомирського медичного інституту. Тут навчаються лікарів та медичних сестер первинної ланки, що надають послуги домашніх відвідувачів у родині з дітьми від народження до 3 років, та демонструють взаємодію з родинами в домашніх умовах. Житомирщина — друга область в Україні після Донецької, яка почала впроваджувати цю нову модель домашніх візитів медпрацівників до вагітних жінок та родини з малюками від народження до трьох років.

Новостворений центр складається з двох зон: тренінгової, де навчаються медики, інституту студентів та майбутніх батьків, і симуляційної, де можна опанувати практичні навички догляду за немовлятами, програму ризиків безпеки для немовлят у домашніх умовах. Він забезпечений всім необхідним для навчання та комфортного перебування.

На його відкритому реалізованому партнері ГО «In Touch Ukraine Foundation » за підтримки ЮНІСЕФ передала обладнання для телемедицини для 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги Житомирської, Київської області та міста Києва, які вже долучилися до програми «Турбота з народження вдома».

Пристрої для телемедицини краще взаємодіяти між патронажною медичною сестрою та лікарем-педіатром:

  • забезпечити постійний моніторинг та контролювати стан маленького пацієнта;
  • покращувати продуктивність роботи лікарів, розвантажуючи їх робочий день і зменшуючи кількість офлайн оглядів;
  • зменшити тривожність батьків.

З початку року понад 2000 країн з новонародженими дітьми в 11 регіонах України вже надають послуги патронажних медичних сестер вдома.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ