Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відкриття магазину: яке обладнання потрібне?

Підприємці проходять чимало етапів на шляху до відкриття магазину. Одним з них є підбір правильного обладнання. Відповідні торгові стелажі, холодильні камери, касові апарати забезпечать ефективність роботи, зручність для покупців та персоналу. Усе це загалом впливає на прибутковість бізнесу. В цій статті розповідаємо, як правильно обрати обладнання для магазину.

Критерії якісного обладнання

Щоб правильно організувати простір для торгівлі, варто підбирати все на стадії планування чи ремонту магазину. Надавати перевагу варто виробам, які виконані в одному стилі. Завдяки цьому дизайн приміщення буде мати продуманий вигляд та допомагатиме покупцям зручно купувати товари.

Хороше обладнання для магазину повинне бути:

  • функціональним;
  • надійним та міцним;
  • забезпечувати хороший огляд та доступ до товарів;
  • мати тривалий термін служби.

Залежно від виду та призначення торгового устаткування, варто звертати увагу на його особливості. Наприклад, вирибаючи стелаж, варто перевірити його можливість змінювати кут нахилу та висоту полиць.

Список для облаштування магазину

Здебільшого для відкриття магазину знадобиться ось що:

  • торгові стелажі — потрібні для продукції, яку можна зберігати за кімнатної температури;
  • холодильне обладнання — це шафи, скрині та вітрини для продукції, яка має зберігатися у замороженому стані чи за легкого охолодження;
  • візки на колесах та кошики — необхідні для зручності покупців;
  • касові апарати та стійки;
  • камери зберігання.

Крім цього, для деяких торгових відділів можуть знадобитися додаткові речі, наприклад: хліборізки, слайсери, овочерізки тощо. Також враховуйте, що для різної продукції підходять різні стелажі. Наприклад, для хліба краще підібрати дерев’яні стелажі, для овочів та фруктів — стелажі з полицями під кутом, а для цукерок — меблі з перегородками. Також для багатьох магазинів оптимальним варіантом будуть двосторонні стелажі.

Перед відкриттям магазину необхідно детально продумати, яке саме обладнання потрібне для ефективної роботи. Важливо дотримуватися бюджету та обирати меблі, що відповідають розміру та типу приміщення. За потреби можна також проконсультуватися з фахівцями у сфері роздрібної торгівлі. Допомогти у виборі торгових стелажів та іншого обладнання для магазину можуть спеціалісти компанії HOLD. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ