Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Відліт українських військових для участі у 43-му Марафоні Морської піхоти США

25 жовтня 2018 року українська команда учасників АТО з Міжнародного аеропорту Бориспіль відлітає до Сполучених штатів Америки для участі у 43му Марафоні морської піхоти США, головною метою якого є реабілітація військових. Про це повідомляють в Офіційному Інтернет-представництві Президента України.

Відліт першої групи о 10:00; другої групи - об 11:35. Поспілкуватись з учасниками команди можна буде в аеропорту з 8:00.

Два роки поспіль, у 2016 та 2017 роках, Україна брала участь у Марафоні морської піхоти США. Нашу країну представляли бійці, що отримали поранення в АТО та пройшли не один курс лікування та відновлення. Ці заходи завжди отримували великий резонанс як серед військових, волонтерів, так і серед громадськості. Втрата кінцівок і важкі поранення не завадили українським бійцям долати дистанції у 10 та 42 кілометри. Для кожного з них це була, в першу чергу, перемога над собою. Тоді свої невійськові перемоги учасники забігу присвятили тим, хто повернувся з війни пораненим і, можливо, зневірився та впав у депресію.

Цього року українських військових втретє запросили взяти участь у Марафоні, що відбудеться наприкінці жовтня. Йдеться про запрошення для 9 бійців та супроводжуючих. П’ятеро з них братимуть участь у повному марафоні (дистанція – 42 км), решта – у дистанції 10 км.

Після відбору, проведеного влітку, було сформовано команду, до складу якої увійшли два бійці, що повністю втратили зір. Один із них – Сашко Дарморос, має також ампутацію нижньої кінцівки.

Склад команди:

1. Попов Руслан Олегович, ветеран, дистанція 42 км;

2. Ушарук Богдан Миколайович, ветеран, дистанція 42;

3. Попруженко Олександр Сергійович, ветеран, дистанція 42 км, втратив зір;

4. Дарморос Олександр Леонтійович, військовослужбовець Збройних сил України, дистанція 10 км, має амутацію та втратив зір;

5. Зімніков Олег Олександрович, військовослужбовець Збройних сил України, дистанція, 42 км, Учасник Національної збірної Ігор Нескорених у Торонто;

6. Чайка Павло Миколайович, військовослужбовець Збройних сил України, дистанція, 42 км;

7. Бондарчук Андрій Анатолійович, військовослужбовець Національної гвардії України, дистанція 10 км;

8. Полтавець Дмитро В’ячеславович, військовослужбовець Національної гвардії України, дистанція 10 км;

9. Козловський Юрій Володимирович, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, дистанція 10 км, має ампутацію нижньої кінцівки.

Супровід:

  1. Караман Володимир Володимирович, ветеран Добровольчого батальйону, бігтиме разом з Олександром Попруженком;
  2. Гаврилов Володимир Валеріанович , 10 км;
  3. Вінніченко Костянтин Валерійович, ветеран, бігтиме разом з Олександром Дарморосом;
  4. Машко Катерина Георгіївна, 10 км;
  5. Трояновська Власта Сергіївна, дружина Олександра Попруженка.

Контакти організаторів:

Володимир Гаврилов (098) 415-09-37

Катерина Машко (068) 850-27-26

За ініціативи:

Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції 

Вадима Свириденка;

За підтримки:

Адміністрації Президента України

Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України;

Національної гвардії України;

Державної прикордонної служби України.

Контакти Офісу Уповноваженого Президента з питань реабілітації: (044) 255-71-75; (068) 850 27 27, (093) 206-74-72 – Катерина Машко, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ