Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відмова Індонезії від українських БТР-4М – черговий фейк інформаційної війни

Відмова Індонезії від українських БТР-4М – черговий фейк інформаційної війни. Про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

Поява інформації у ЗМІ про нібито можливість відмови Морської піхоти Індонезії від закупівлі українських БТР-4М є проявом активізації конкурентної боротьби за ринки після успішної першої поставки українських БТР-4М в Індонезію. Підприємства ДК «Укроборонпром» продовжуватимуть виконувати усі взяті на себе зобов’язання перед своїми партнерами.

У січні 2017 року 5 одиниць бронетранспортерів БТР 4-М були успішно поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії у рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт» та Міністерством оборони Індонезії. Передачі військової техніки передували її випробування в Україні та Індонезії спеціальною комісією Замовника.

Так, у січні 2017 року перед прийняттям в експлуатацію Міністерство оборони Індонезії провело випробування українських бронетранспортерів на території своєї країни. Замовник протестував амфібійні можливості бронетехніки на морі, провів вогневі випробування, перевірив ходові характеристики. За результатами випробувань було підписано Протокол про проведення функціонально тестових випробувань. За усіма 47 оціночними параметрами даного Протоколу українські бронетранспортери показали відмінні результати. У спеціальної комісії Міністерства оборони Індонезії не було жодних зауважень до техніки. Детальніше: http://ukroboronprom.com.ua/uk/media/btr-4m-dlya-morpihiv-indoneziyi-voda-vogon-ta-bezdorizhzhya.html

 Аналогічні випробування були проведені в Україні ще перед відправкою техніки в Індонезію.  15.06.2016 за результатами випробувань БТР-4М представники Міністерства оборони Індонезії офіційним документом підтвердили, що українська техніка відповідає усім вимогам зовнішньоекономічного контракту, і що зауважень до бронетранспортерів немає.

Нагадаємо, що минулого тижня у ЗМІ вже розповсюджували неправдиву інформацію про начебто втрату “Укроборонпромом” ринку Таїланду. Державний концерн вкотре наголошує на необхідності перевірки даних, розповсюдження яких може завдати іміджевих втрат Україні на міжнародній арені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ