Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відновлення будинків після атаки, встановлення валідаторів: головне за добу на Львівщині

Про головні події повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Захисник зі села Либохора Славської громади Микола Матіїв отримав відзнаку Міністерства Оборони України – нагрудний знак «За зразкову службу».

У Ставчанах продовжують відновлювати будинки, які постраждали внаслідок ракетної атаки 15 серпня. Комісія Оброшинської сільської ради склала 40 актів обстеження на пошкоджені обʼєкти.

«Людям надали гуманітарну допомогу. На сесії розподілили матеріальні допомоги, враховуючи рекомендації Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна. Виділили 944 тисячі гривень. Кошти розподілили між усіма, хто подав заяви у сільську раду, а це 29 власників господарств. Цього тижня гроші почали надходити на рахунки постраждалих», - про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На Львівщині уже понад 200 автобусів курсують з валідаторами для безготівкової оплати проїзду. Нову партію валідаторів встановили в автобусах на Перемишлянському та Сокальському напрямках і на маршрутах Львівського району. Це відбувається в межах запровадження е-квитка у приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області.

У Кабміні затвердили 275 мільйонів для реалізації проєктів на Львівщині. Йдеться про проєкти, які обрала робоча група при Міністерстві інфраструктури та Європейський інвестиційний банк. 

На Львівщині упродовж серпня створили ще 25 координаційних офісів Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Львівській ОВА. 

Пропозицію Львівської ОВА щодо створення єдиної дитячої надкластерної лікарні на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та «Охматдиту» схвалила профільна депутатська комісія облради. Далі питання розглянуть депутати Львівської обласної ради під час чергової сесії. 

У Стрийському ВПУ №35 ремонтують гуртожиток для проживання ВПО. У червні 150 вимушених переселенців вже отримали тимчасове житло в цьому гуртожитку. Для них відремонтували 68 кімнат на 4 та 5 поверсі та встановили техніку і меблі. На цьому етапі ставлять за мету відремонтувати 1-3 поверхи.

У гуртожитку Меденицького професійного ліцею відремонтують 44 кімнати на 3 і 4 поверхах, де також зможуть отримати тимчасовий прихисток вимушені переселенці. На ремонт з обласного бюджету передбачили 10 мільйонів гривень.

Пані Анна дотепер жила у тимчасово окупованому Скадовську. Жінка пересувається на кріслі колісному. Завдяки небайдужим людям їй вдалося добратися на Львівщину. Тут її зустріли волонтери нашої Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ