Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відомий поет Юрко Іздрик проведе літвечір у Львові

Під час події автор читатиме улюблені поезії тисячі українців і українок, зокрема і з одного з найновіших видань — поетичної збірки-фотоальбому «NAKED ONE».
Фото: Укрінформ

Як зазначають на ресурсі Litcentr, ця книжка є результатом роботи Юрія Іздрика та київської фотографки Насті Тєлікової. Книжка вміщує серію ню-фотопортретів Іздрика і його вірші.

"Ця книжка — своєрідний coming out зрілого чоловіка, зневіреного як у силі поетичного слова, так і в силі воскресаючого духу, — розповідав Іздрик. — Залишається тільки тіло. Смертне тіло. Оголене тіло. Naked one".

За словами Юрія Іздрика, він не часто вилазить зі своєї мушлі — калуської квартири й вже давно провадить усамітнене життя. Тому й не любить подорожувати. Відтак тур навіть у три міста — Тернопіль–Луцьк–Львів — непересічна подія для всіх, хто цінує літературу та творчість Іздрика зокрема.

"Часто згадую наш тур з Юрієм Іздриком та Іриною Цілик по 27 містах України у 2016-му році, — розповідає видавець та президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. — Іздрик називав той тур "Прощання з Україною" та обіцяв більш ніколи не мандрувати з поетичними виступами. Я радий, що зміг витягнути класика у мінітур по малому західному колу. Юрія везу особисто, як і інших учасників Літературної мережі. Книжки також будуть при мені, як і завжди".

Літературний вечір відомого українського письменника Юрка Іздрика відбудеться у вівторок, 18 жовтня, о 18:00 у Театрі Лесі Українки на Великій сцені (вул. Городоцька, 36). Захід модеруватиме український письменник та культуртреґер Григорій Семенчук.

До слова, Львів — останнє місто, яке відвідає метр у межах проєкту "Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ