Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відповідь голови Жовківської РДА – щонайменше некомпетентна, - "Свобода"

Опублікована на сайті «Галінфо» відповідь голови Жовківської РДА Степана Ціолковського на заяву жовківських свободівців про те, що влада Жовківщини планує звільнити освітян, – щонайменше некомпетентна. Про це йдеться в заяві фракції ВО «Свобода» у Жовківській районній раді. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, у всіх районах області проводять впорядкування структури держадміністрацій.

«Як зазначено в п. 13 розпорядження голови ОДА від 29 жовтня 2012 №749/0/5-12, «головам районних державних адміністрацій до 1 січня 2012 року завершити впорядкування структури райдержадміністрацій відповідно до Рекомендаційного переліку районних державних адміністрацій та цього розпорядження», - зазначають жовківські свободівці. І в розпорядженні дійсно немає жодного пункту про те, яким чином райадміністрації повинні це впорядкування проводити. В п. 6.4., на який посилається Степан Ціолковський, йдеться про ліквідацію Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації.

Виправдовуючись, п. Ціолковський запевнив, що «працівники галузі освіти району (директори та вчителі загальноосвітніх закладів) не підпадають під звільнення у зв’язку з ліквідацією відділу освіти, так як вони не перебувають у штатному розписі відповідного відділу, а засновником шкіл є Жовківська районна рада» (з відповіді С. Ціолковського). Насправді ж трудовий договір як директори шкіл, так і педагогічні працівники укладають з відділом освіти, а не з головою районної ради, та приймаються на роботу наказом керівника відділу освіти. Оскільки після ліквідації відділу, зникає і юридична особа, яка наймала працівників на роботу, автоматично недійсними стають трудові угоди.

Попри те, що Жовківська районна рада є засновником шкіл, у призначенні на посаду директорів вона не бере жодної участі. Адже саме РДА призначає директорів шкіл на посаду. На попередній сесії свободівці намагалися убезпечити освітян від тиску з боку влади перед виборами. Таким чином вони пропонували внести зміни до статуту, за якими призначення на посаду директора школи здійснюватиме не лише провладна адміністрація, а й районна рада, яка представляє інтереси цілої громади. Та саме депутати фракції Партії регіонів заблокували прийняття такого рішення.

Те, що розпорядження голови РДА намагалися зайвий раз не афішувати, сумніву не викликає. Інформація про це була викладена на сайті райдержадміністрації аж 13 листопада http://zhovkva-rda.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=2, тобто через 2 тижні після підписання документу. Хоча відповідно до ч.2 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та рішення сесії районної ради, Жовківська РДА зобов’язана оприлюднювати усі розпорядження голови не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа.

Сподіваємося, що після того, як вказані рішення голови Жовківської РДА та їхні можливі наслідки набули широкого розголосу, керівництво РДА в повній мірі забезпечить захист інтересів освітян району і не допустить зловживання під час укладення з теперішніми працівниками відділу освіти, директорами шкіл та педагогічними працівниками нових трудових угод».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ