Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Муженко візьме участь у засіданні військового комітету НАТО

Глава Генштабу Муженко візьме участь у засіданні військового комітету НАТО. Про це Гал-інфо повідомили в місії України при НАТО.

15-16 січня 2019 року у штаб-квартирі Альянсу відбудеться чергове засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів.

Розвиток безпекової ситуації в євроатлантичному регіоні, стан виконання рішень попередніх самітів НАТО щодо реагування на зростаючу агресивність Росії, а також ситуація на Близькому Сході складатимуть основу порядку денного зустрічі вищих військових керівників Альянсу.

Крім того, у рамках заходів планується також проведення спільного з партнерами засідання щодо результатів діяльності Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”. Участь у цьому засіданні планує взяти начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал армії України В.М.Муженко.

***

Військовий комітет (ВК) є вищим військовим органом НАТО, який підпорядковується Північноатлантичній Раді НАТО. Він надає військову консультативно-дорадчу допомогу для цивільних керівних органів НАТО – Північноатлантичної ради та Групи ядерного планування.

Членами Військового комітету є начальники генеральних штабів (головнокомандувачі) збройних сил країн-членів НАТО, які збираються не рідше ніж тричі на рік (15-16 січня 2019 р. перше засідання ВК НАТО у цьому році).

На постійній основі держави-члени НАТО у Військовому комітеті представляють вищі офіцери, як правило, у званні генерал-лейтенанта або віце-адмірала, які, одночасно, є військовими представниками генеральних штабів своїх збройних сил. Засідання у форматі з військовими представниками відбуваються щотижнево.

Військовий комітет також проводить засідання з особливими партнерами (Україна, Грузія). На 2019 рік заплановано проведення трьох засідань ВК у форматі з Україною. Також начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України бере участь у засіданні ВК НАТО у форматі країн-учасниць Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

Міністри оборони держав-членів НАТО беруть участь у заходах на відповідному рівні («defence ministerial») двічі на рік. Наступне засідання відбудеться у лютому ц.р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ