Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віктор Ющенко отримав почесну нагороду «Медаль Ґарета Джонса»

Третій президент України став лауреатом нагороди «Медаль Ґарета Джонса»

В Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка оголосили цьогорічних лауреатів нагороди «Медаль Ґарета Джонса. Правда і Честь», яку вручають за вагомий внесок у дослідження Голодоморів в Україні.

Про це повідомив викладач вишу Юрій Бондар у Facebook.

«Напередодні днів вшанування жертв Голодомору-геноциду в Україні Інститут журналістики Шевченкового університету оприлюднив імена лауреатів Відзнаки «Медаль Ґарета Джонса. Правда і Честь», заснованої в пам’ять відомого валлійського журналіста, який першим відкрив світові очі на трагічні події в Україні 1932-1933 років», – зазначив Юрій Бондар.

Серед тих, кого відзначили почесною нагородою – третій президент України Віктор Ющенко. Саме він став ініціатором вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні на державному рівні. Віктор Ющенко є автором книги «Недержавні таємниці» та інших публікацій, де висвітлено тему Голодомору-геноциду.

Відзнаку також отримали:

- Левко Лук’яненко – правозахисник, публіцист, почесний голова Національної асоціації дослідників Голодомору-геноциду в Україні (1994 – 2000), автор публікацій про Голодомори в Україні, Герой України (посмертно).
- Олександр Панченко – журналіст, дослідник, автор сотень журналістських публікацій про Голодомор і політичні репресії проти українців, десятків книг політичної публіцистики та україністики.
- Михайло Сидоржевський – журналіст і літератор, головний редактор "Української літературної газети", автор публікацій про трагедію Голодоморів на Житомирщині, голова Національної спілки письменників України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ