Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вільна освіта для вільних людей, - Оксен Лісовий

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив про свої перші кроки в міністерстві.
Оксен Лісовий

Як повідомив Лісовий, він прийшов у міністерство робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. Одним з його перших кроків буде це зміна правил гри в освітній галузі.

"Подав уряду пропозиції щодо змін у нормативній базі, які дозволятимуть будь-якому громадянину, чиновнику, політику добровільно відмовитися від наукового ступеня і (відповідно) від усіх надбавок. Зекономлені кошти держава зможе спрямувати на користь розвитку науки, оборону чи відбудову.

Депутати також уже готують внесення конкретних змін до законодавства щодо всього комплексу питань академічної доброчесності, які будуть мати широку підтримку МОН України", - написав Лісовий на своїй Facebook-сторінці.

Він також зазначив, що МОН цифровізується і зміниться пліч-о-пліч з командою Михайла Федорова та "ДІЯ". Буде створено цифрові екосистеми для дітей, батьків, учителів та освітніх управлінців.

Оксен Лісовий також зазначив, що для МОН учитель - один із ключових клієнтів. Партнер, союзник, а не виконавець завдань, спущених згори, не гвинтик бюрократичної машини. Він буде працювати над підвищенням престижу професії учителя, переосмислення вищої педагогічної освіти, перегляду системи оплати праці.

"Пам’ятаю про одну важливу річ: українець успішний тоді, коли вільний. Тож будуємо вільну освіту для вільних людей", - підсумував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ