Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Віталій Хилюк зустрівся з представниками регіонального відділення Асоціацій міст України

14 липня в приміщенні ДПА у Львівській області відбулася зустріч голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка з представниками регіонального відділення Асоціацій міст України. Основною темою зустрічі було обговорення спільних дій щодо наповнення місцевих бюджетів області та співпраці між органами місцевого самоврядування і державної податкової служби. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

На думку голови регіонального відділення Асоціацій міст України Андрія Садового, саме такі зустрічі сприятимуть подальшій тісній співпраці та нададуть можливість міським головам отримати відповіді на питання, які їх найбільш хвилюють.
 «Податкова служба області значною мірою використала наявні в її розпорядження інструменти для виконання показників Міністерства фінансів України. Проте на місцях сьогодні знаходиться чимало резервів, залучення яких залежить від рішень місцевих органів влади та виникає чимало проблемних питань, вирішити котрі можливо лише за участі органів місцевої влади», – зазначив голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк.
  З вересня 2005 року ДПА у Львівській області для покращення адміністрування  податків до місцевих бюджетів було розроблено і впроваджено  Програму "Забезпечення надходження доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів до місцевих бюджетів". Як зазначив Віталій Хилюк, в ході виконання програми у 2005 - 2006 рр. додатково забезпечено придбання 793 торгових патентів по гральному бізнесу та додаткові надходження склали близько 2 млн грн, залучено до оподаткування по платі за землю 104 платників, проведено заслуховування понад 4-х тисяч платників єдиного податку юридичних осіб, що декларують заробітну плату нижче мінімальної, за результатами яких додатково надійшло 1  млн грн єдиного податку, залучено до оподаткування понад 7 тисяч підприємців та найманих осіб, забезпечено приріст середньомісячної зарплати в цьому році на 43% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Загалом, завдяки здійсненню заходів, передбачених цією Програмою, у І півріччі 2006 року забезпечено надходження закріплених доходів в сумі 516,8 млн. грн., що на 44,7 млн. грн. або на 9,5% більше планових показників Міністерства фінансів України.
В цілому до місцевих бюджетів області за  І півріччя 2006 року надійшло 602 млн.грн., що на 36% більше ніж торік. Виконання затверджених місцевими Радами показників становить 100,7% (при плані  598 млн.грн. надійшло 602 млн.грн.).
Виконання цієї Програми багато в чому залежить від тісної співпраці керівників державних податкових інспекцій з органами виконавчої влади міст і районів області. Така  взаємодія дозволила отримати конкретні результати.
  Серед проблемних питань, які розглядалися на зустрічі – надходження ринкового збору; сплата податку з доходів фізичних осіб філіями та структурно відокремленими підрозділами без права юридичної особи, які здійснюють діяльність на території Львівської області, проте сплачують податок в інших регіонах; проблеми контролю за гральним бізнесом; ставки єдиного та фіксованого податків з фізичних осіб, що встановлюються окремими органами місцевого самоврядування  та інші. Жодне питання не залишилось поза увагою, було відпрацьовано підходи до вирішення цих проблем. Зокрема, обговорили спільні дії щодо суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачують заробітну плату в конвертах. Учасники зустрічі домовились про обмін інформацією між податковими органами області та органами місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ