Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віцеголовою Карпатської Конвенції став представник України

А отже упродовж 2026-2029 років Україна головуватиме на всіх офіційних та експертних зустрічах Конвенції

Україна посилює свої позиції в рамках Конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Про це повідомляє пресслужба КМУ.

Представника Міндовкілля обрано віце-головою Бюро Карпатської Конвенції. Це означає, що вже по спливу трьох років саме наша країна очолить роботу Конвенції. А отже упродовж 2026-2029 років Україна головуватиме на всіх офіційних та експертних зустрічах Конвенції, а отже візьме першість у ініціативах щодо реалізації положень Конвенції. 

Таке рішення було прийнято у рамках сьомого засідання Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (СОР7), що відбулося цього тижня Белграді.

Крім того, на полях СОР7 делегація України на чолі з першим заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександром  Краснолуцьким провела низку двосторонніх зустрічей та досягнуто важливих домовленостей.

Довідково

Карпатська, або як її ще називають “Київська Конвенція” цього року святкує своє 20-ти річчя з моменту її ухвалення у Києві 2003 року.

Бюро Карпатської Конвенції – це основний допоміжний орган, під час засідання якого проводиться обговорення практичних кроків з імплементації Конвенції.

Під час СОР7 віце-головою Бюро Карпатської Конвенції обрано Едуарда Арустамяна – директора Департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Віце-головування якісно підсилить можливості України у транскордонній співпраці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ