Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Віце-консул Генконсульства РП у Луцьку спростовує свої слова про "польський Львів"

Віце-консул Генерального Консульства РП в Луцьку Марек Запур офіційно заявив, що його слова вирвали з контексту і перекрутили. Про це повідомляють на офіційному сайті Генконсульства Польщі в Луцьку.

"У зв’язку з інформацією, яка з’являється у деяких українських ЗМІ, стосовно мого виступу під час присвяченої Генрику Юзевському конференції в Рівному, повідомляю, що слова, які мені приписують вирвано з контексту і перекручено. Я не говорив про те, що Львів є польським містом. Я чітко зазначив, що Львів був польським містом у 1918 році, коли більшість його мешканців становили поляки. Це питання було порушене під час дискусії, яка спалахнула після мого протесту проти вживання терміну „польська окупація” в стосунку до міжвоєнного періоду на Волині, яким послуговувалися під час кількох виступів.

Питання Криму і Донбасу, зазначене в інформації, було наведене мною як приклад, що звинувачення у польській окупації Волині настільки ж абсурдні, як звинувачення України в окупації Криму. Очевидно, не всі мене зрозуміли", - зокрема зазначив віце-консул Генерального Консульства РП в Луцьку Марек Запур.

Нагадаємо, що 6 листопада, за повідомленням завідувача відділу Рівненського обласного краєзнавчого музею Ігора Марчука, віце-консул Марек Запур під час круглого столу який мав назву «Волинський експеримент Г. Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період» заявив:

«Української держави у 1918 не існувало, Львів – то є польське місто» – заява віце-консула Марека Запура

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ