Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Війна в Україні загрожує безпеці Європи та США — Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що війна в Україні загрожує безпеці Європи та Сполучених Штатів та закликав Конгрес підтримати законопроєкт щодо надання допомоги.

Про це він заявив у своєму зверненні до другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну разом із міжнародними союзниками та партнерами, щоб забезпечити те, що їй потрібно для її оборони зараз і в майбутньому", — зазначив Остін.

Він наголосив, що війна Росії загрожує не лише європейській безпеці, а й країнам поза межами Європи.

"Американський народ і люди в усьому світі розуміють, що ставки в цій боротьбі виходять далеко за межі України. Десять років тому Путін окупував Крим і створив маріонеткові режими в Луганській і Донецькій областях України. Два роки тому він намагався стерти Україну з карти світу. Якщо Путін не заплатить ціну за ці смерті і знищення, він продовжить йти. І витрати для США — разом з нашими союзниками по НАТО та партнерами в Європі та в усьому світі — зростуть", — зазначив очільник Пентагону.

Остін також зазначив, що з початку повного вторгнення росії в Україну країни міжнародної коаліції виділили понад 87 млрд доларів допомоги.

За його словами, США надали Україні через президентські повноваження та Ініціативу сприяння безпеці України понад 44,2 млрд доларів, разом з партнерами вони навчили понад 123 тисячі українців у понад 80 місцях по всьому світу. Лише США провели навчання близько 19 тисяч українських військовослужбовців на загальновійськових озброєннях, спеціальних бойових платформах, а також навичках персоналу та лідерства.

"Ми підтримуємо боротьбу України за свободу і тому, що це правильно, і тому, що це має значення для подальшої безпеки Америки", – сказав Остін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ