Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Війну виграє той, хто володіє Кримом, - генерал армії США

Метою має бути ізоляція Криму, унеможливлення перебування там російських військ

Фото: Depositphotos

Допоки Крим знаходитиметься під окупацією рф, Україна завжди перебуватиме під загрозою з боку російських військ. Тому одним із ключових моментів у війні з росією стане повернення півострова, позаяк саме той, хто володіє Кримом, виграє цю війну.

Таку думку в новому епізоді подкасту "(не) Безпечна країна" висловив генерал армії США у відставці, екскомандувач армії США в Європі, старший радник НАТО з питань логістики Бен Годжес.

«Звичайно, цей великий міст, Керченський міст, зникне. Я думаю, що він зникне цього року. Я не знаю, як українці це зроблять. Це буде дуже важко, але якщо хтось у світі і зможе це зробити, то це буде Україна. Я думаю про цю довгу лінію зіткнення, яка пролягає від Харкова аж до Херсона. Не треба зациклюватися на всьому цьому. Це дуже лінійне мислення часів Першої світової війни. Решта територій повернуться пізніше. Ключовим моментом є те, що той, хто володіє Кримом, виграє цю війну. І чим швидше це станеться, тим краще, і я знаю, що український Генеральний штаб це знає. Їм не потрібні мої поради, але саме так я на це дивлюся», – наголосив експерт.

За його словами попри труднощі повернення півострова, категорично неприйнятними будуть будь-які пропозиції щодо врегулювання шляхом переговорів, за якими рф зможе залишитися в Криму.

«Звичайно, це не буде легко, але я не уявляю, як хтось, хто розуміється на географії, історії та трохи на економіці, може підштовхнути Україну до того, щоб вона погодилася на врегулювання шляхом переговорів, за якими росія збереже Крим. Як на мене, це неприйнятне рішення, росія ще ніколи в своїй історії не дотримувалася жодної угоди, яку вона укладала. І ми знаємо, що росія поважає лише силу. Тому я думаю, що метою має бути ізоляція Криму, унеможливлення перебування там російських військ, і тоді врешті-решт українські збройні сили зможуть потрапити на півострів і повністю його звільнити».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ