Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військові ліцеї трьох країн створили сайт про бойове братерство

Ліцеїсти та кадети трьох навчальних закладів – Ліцею імені Героїв Крут у Львові, Кадетського ліцею імені генерала Повіласа Плехавічуса (Каунас, Литва), Головної військової середньої школи «Гусар» (Вроцлав, Республіка Польща) створили освітньо-пізнавальний Інтернет-ресурс, присвячений спільним воєнним кампаніям трьох народів проти іноземних загарбників. Про це повідомляє ЛОР.

Презентували сайт під час міжнародної наукової конференції з нагоди 75-річчя НАТО, яка відбулася у комунальному закладі Львівської обласної ради «Ліцей імені Героїв Крут у Львові».

За адресою можна дізнатися про історичні постаті й події у Речі Посполитій початку XVII століття. «Це спільні воєнні кампанії 1618 та 1621 років, коли війська під проводом королевича Владислава Вази, гетьмана великого литовського Яна Кароля Ходкевича та гетьмана Війська Запорозького Петра Конашевича-Сагайдачного протистояли східним деспотіям московського царства та Османської імперії», – повідомили в Ліцеї імені Героїв Крут.

Для створення нового ресурсу ліцеїсти та кадети дослідили історичні джерела, зокрема, наукові матеріали музейно-освітнього відділу Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця».

Розроблено сайт у рамках спільного литовсько-польсько-українського проєкту «Бойове братерство» з допомогою технологій вебдизайну та геоінформаційної системи у вигляді інтерактивних карт-розповідей ArcGIS StoryMaps, якій ліцеїсти використовують в рамках командно-штабної гри Кіберджура. Проєкт реалізовано під почесним патронатом маршалка Нижньосілезького воєводства Павела Ганчаржа та в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода.

За реалізацію сайту розробники отримали грамоти й подяки від директорки Центру інформації та документації НАТО Представництва NATO в Україні Вінети Кляйне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ