Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Військовий госпіталь Львівщини отримав медичне обладнання на понад 15 млн грн

У межах "Ініціативи безпекової допомоги Україні" від Міноборони США минулими вихідними госпіталь Нацгвардії, що дислокується в місті Золочів, отримав медичне устаткування на суму близько 15 мільйонів гривень. Про це повідомили 24 червня у пресслужбі ЛОДА.

Серед обладнання польовий мобільний медичний пункт, пересувний рентгенологічний кабінет та діагностичне обладнання, завдяки якому  медики госпіталю зможуть діагностувати та надавати фахову невідкладну медичну допомогу в польових умовах та під час виконання завдань за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Торік Національна гвардія України в межах  ініціативи з безпекової допомоги США для України отримала медичного обладнання на суму майже 75 млн гривень.Також під час робочого візиту командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан вручив керівництву госпіталю сертифікат, завдяки якому медичний заклад отримає обладнання на суму близько 600 тисяч гривень. А саме:

  • Високоточний авторефрактометр Smart RK-1, що використовують для аналізу оптичних властивостей органу зору людини, щоб виявити різного спектру патологій.

  • Монітор показників життєдіяльності Propag M, який розробили для суворих умов експлуатації. Монітор пацієнта призначений для постійного контролю параметрів життєдіяльності оперованих і тяжкохворих пацієнтів.

  • Мобільна цифрова рентгенівська система SOLTUS 100, яка використовується в польових умовах, мобільними або амбулаторними підрозділами та у складі хірургічних комплексів при надзвичайних випадках та екстремальних ситуаціях.

  • УЗД апарат Simens P500 – портативний ультразвуковий сканер, який використовується для досліджень органів черевної порожнини, нирок, поверхневих органів і структур, серця і судин.

Довідково: Військовий госпіталь Національної гвардії України – це єдиний лікувальний заклад у Нацгвардії. Тут надають кваліфіковану медичну і консультативну допомогу військовослужбовцям, а також членам їхніх сімей, здійснюють госпітальну та гарнізонну військово-лікарську експертизу і проводять медичний огляд військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ