Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада КНДР заявила про 3.5 мільйона добровольців для війни з США

Уряд Північної Кореї заявив про "бажання" 3,5 млн осіб вступити в армію через дії Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє CNBC з посиланням на офіційну газету КНДР Rodong Sinmun.

"Понад 3,5 мільйонів робітників, членів правлячої партії та колишніх солдатів висловили бажання вступити в ряди армії або повернутися до неї, щоб протистояти санкціям ООН та вести бойові дії проти США в нинішній геополітичній напруженості між Пхеньяном і Вашингтоном", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в середу у Пхеньяні було проведено масовий мітинг на підтримку уряду.

Як повідомляється, раніше такі масові потоки добровольців вступити в ряди армій вже траплялися в історії КНДР - 1 серпня 2015 року, після того, як міна вибухнула в демілітаризованій зоні між Південною та Північною Кореєю, в армію попросилися 1 мільйон добровольців.

Напередодні КНДР повторила погрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що Штати підготували військову відповідь Північній Кореї у випадку, якщо Пхеньян вдасться до нерозсудливих дій. Однак пізніше він сказав, що США прагнуть знайти спосіб мирно вийти із конфлікту з Північною Кореєю.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ