Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Влада» Криму оголосила канікули у дитсадках і школах через проблеми зі світлом

Так звана «влада» окупованого Кримського півострова оголосила позачергові канікули і закрила дитячі садочки та школи до 30 листопада через проблеми з електрикою. Про це у вівторок, 24 листопада, журналістам у Сімферополі заявив глава» Криму Сергій Аксьонов.

«До понеділка (30 листопада – НБН) у школах і дитсадках будуть канікули», – цитує Аксьонова російський «Інтерфакс».

Зазначимо, до цього він провів нараду з главою Міненерго Росії Олександром Новаком і міністром надзвичайних ситуацій Росії Володимиром Пучковим.

Варто відзначити, окупанти також хочуть зупинити підприємство «Кримтролейбус», щоб заощадити електроенергію.

Нагадаємо, 21 листопада в Херсонській області були підірвані електролінії, що поставляють енергію в Крим. Постачання електрики з України було повністю припинено, і майже весь півострів виявився знеструмлений.

Важливі інфраструктурні та соціальні об'єкти Криму були підключені до аварійних джерел, а окупанти запустили мобільні електростанції і дизель-генератори, заявивши, що запасів палива мобільних електростанцій вистачить на місяць. 

Варто зазначити, через порушення енергопостачання в Криму був введений режим надзвичайної ситуації, а 23 листопада було оголошено вихідним днем на півострові.

Крім того, учасники безстрокової акції по блокаді Криму повідомили, що дозволять відремонтувати ЛЕП тільки після перерізання проводів.

Проте 24 листопада ремонтна бригада НЕК «Укренерго» приступила до заміни зруйнованої опори лінії електропередач (ЛЕП) 220 кВ «Каховка – Титан», за якою електроенергія може подаватися в Крим і два району Херсонської області.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ