Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Владу в Україні можуть поділити 2-3 вожді найбільших парламентських фракцій, – Гриценко

Лідер ГО «Громадянська позиція», нардеп Анатолій Гриценко вважає за необхідне прийняти зміни до Конституції до того, як відбудуться наступні президентські вибори. Про це голова Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив у програмі «По суті» на «Першому громадському» телеканалі, -- повідомила прес-служба народного депутата.
Дискутуючи в прямому ефірі з екс-президентом Кравчуком, Гриценко підкреслив, що зміна президента без зміни Основного закону не вирішить актуальних проблем української держави. Адже, новий президент стикнеться з тими ж самими проблемами дисбалансу системи влади.
«Вже зараз можна прогнозувати: якщо пройдуть ці вибори – очевидно, шалені за напругою, - і не буде змінено Конституцію, тоді наступні президентські вибори будуть вже через рік-півтора, а не через п’ять, - наголосив Гриценко. – Не наступить спокою ні на рівні персональних стосунків, ні на рівні управління державою».
Втім, голова парламентського Комітету передбачає багато складнощів стосовно перспективи прийняття нової Конституції. Він бачить загрозу в тому, що найбільші фракції можуть кулуарно домовитися між собою та внести зміни, вигідні лідерам найбільших фракцій. «Вони дуже швидко, протягом дня, можуть змінити Конституцію і взагалі нівелювати посаду президента», - застерігає Гриценко.
Тоді, на думку політика, на чолі держави може з’явитися слухняна людина, що виконуватиме накази «п’яти, або, навіть 2-3 вождів найбільших парламентських фракцій».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ