Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Власник демонтованої альтанки у Львові вимагає компенсацію через суд

У громади Львова хочуть відсудити майже 1,5 млн грн за демонтовану в історичному ареалі незаконну альтанку. Йдеться про самобуд на комунальній ділянці на вул. Тарнавського, 71, який, за рішенням виконкому, було демонтовано ще у жовтні 2020 року.
Фото: ЛМР

Зараз у Галицькому районному суді слухають дві окремі справи про відшкодування збитків через демонтаж однієї альтанки. Цікаво, що одна заявниця оцінила завдану шкоду у понад 800 тис. грн, а інша – у понад 600 тис. грн. Про це повідомили у юридичному департаменті ЛМР. Тоді як на момент демонтажу споруди, за інформацією ЛКП «Рембуд», її оціночна вартість була в десятки разів нижчою.

Відтак, як наголошують юристи міськради, кошторисна документація, яка долучена до матеріалів справ, суттєво завищена.

«Альтанку, що була зведена без жодного дозволу в історичному ареалі Львова на землях комунальної власності, демонтували ще у жовтні 2020 року, відповідно до рішення виконкому. Для її будівництва, як вбачається з інформації ЛКП «Рембуд» та фотофіксації, використали звичайні  матеріали – цеглу, балки, пінопласт.

А через три роки дві заявниці – Галина Б. та Наталія Г. – оцінили цю альтанку у 841 тис. грн та 632 тис. грн відповідно. Для прикладу, в кошторисних розрахунках позивачки вказали, що для зведення альтанки використовували гарячекатану арматурну сталь, вартістю 14,3 тис. грн, влаштували камін-грубку, вартістю 22,4 тис. грн, камінні дверцята за 15,3 тис. грн. Здійснили утеплення фасаду мінеральними плитами, вартістю 32 тис. грн. Також вказано про встановлення алюмінієвої розсувної конструкції Reynaers, вартістю 180,2 тис. грн та склопакетів за 211,1 тис. грн тощо.

Працівники ЛКП «Рембуд» перевірили цей кошторис і, на їх думку, більшість робіт і матеріалів, які зазначені у документації, подані з суттєво завищеною вартістю. Або й взагалі не використовувались для такого виду робіт», – зазначили у юридичному департаменті ЛМР.

Найближче слухання у цій справі призначене на 4 березня. «Сподіваємося, що суд об’єктивно поставиться до розгляду вказаної справи та реально оцінить вартість демонтованої альтанки; врахує те, що така зводилася без належних дозвільних документів в історичному ареалі», – додали у юридичному департаменті міськради. 

Нагадаємо, демонтаж альтанки здійснили 9 жовтня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ