Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власника приміщення на вул. Костюшка, 4 зобов’язали перефарбувати фасад

Власник приміщення на вул. Костюшка, 4, що у центрі Львова, перефарбує фасад всього першого поверху будівлі в колір, визначений в паспорті фасаду. Роботи мають бути виконані до кінця цього тижня. Про це повідомила керуюча справами виконкому ЛМР, в.о.начальника міського управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва.
Фото: ЛМР

Вона зокрема зауважила, що власник мав погоджений у попередні роки паспорт опорядження фасаду. А в липні цього року архітекторка управління охорони історичного середовища надала рекомендації щодо використання фарб. «Власнику надали лист з переліком номерів та кольорів фарб, які варто застосувати для пофарбування цього фасаду.  Але або не розібралися з номерами, або підібрали невдалого підрядника – і фасад набув зовсім невідповідного кольору.

У понеділок на місці провели комісійне обстеження за участі, зокрема, працівників управління охорони історичного середовища. Фахівці додатково пояснили власнику, яку саме фарбу слід використати. А також наголосили, що пофарбувати він має не тільки фасад свого приміщення, а весь перший поверх будинку. Відтак, сподіваємося, що до кінця цього тижня колір фасаду на вул. Костюшка, 4 відповідатиме історичному варіанту», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Як додала голова Галицької райадміністрації Галина Гладяк, на сьогодні власник вже зафарбував жовтий колір. «Критичну яскравість вони вже «забрали». Зараз фасад білий. А до кінця тижня мають пофарбувати його в колір, вказаний в паспорті фасаду»,- сказала Галина Гладяк.

Нагадаємо, напередодні у центрі Львова, на вул.Костюшка, 4, власник приміщення пофарбував  фасад  будинку у кольори, що не відповідають паспорту опорядження фасаду.

Додамо, вказаний будинок не є пам’яткою архітектури, однак розміщений в історичному ареалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ