Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Власнику бару на Львівщині, який побив журналіста, повідомили про підозру

На Львівщині слідчі повідомили про підозру підприємцю, який перешкоджав законній професійній діяльності журналіста. Про це повідомили 23 липня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Власник бару-ресторану побив журналіста, який здійснював відеозйомку поблизу закладу, пошкодив техніку, а також незаконно вилучив зібрані матеріали. За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як встановили під час досудового розслідування слідчі Львівського районного управління поліції №2 спільно із співробітниками відділу захисту інтересів суспільства та держави поліції Львівщини, 24 квітня, близько 22.00, в одному з сіл Золочівського району 37-річний місцевий мешканець, перешкоджав журналісту проводити відеозйомку поблизу закладу харчування, що належить йому.

Зокрема, підозрюваний вибив з рук оператора-журналіста місцевої телерадіокомпанії телекамеру, намагався її зламати, після чого наніс декілька ударів кулаками по голові та тулубу.

Слідчі Львівського районного управління №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171  (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста)Кримінального  кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ