Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власники мовних сертифікатів можуть отримати 12 балів

Випускники шкіл, які в 2017, 2018 роках отримали міжнародний сертифікат мовного іспиту мають можливість зарахувати його як результат державної підсумкової атестації. Відповідне роз'яснення надане Міністерством освіти і науки.

Для зарахування мовного сертифіката необхідно звернутись з відповідною заявою до свого навчального закладу. У такому разі випускникам шкіл у додаток до атестата буде виставлена оцінка за ДПА з іноземної мови 12 балів.

Зокрема, випускникам будуть зараховані такі сертифікати мовних іспитів: Deutches Sprachdiplom (DSD), Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD), Goethe-Zertifikat B1, Goethe-Zertifikat B2, DELF/DALF, IELTS, TOEFL, Cambridge English Language Assessment, Pearson Test of English (PTE) та D.E.L.E.

Випускники, які вивчали в школі іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, мають надати сертифікат рівня B1 або вище. Якщо ж учні вивчали мову на профільному рівні, їм необхідно подати сертифікат рівня B2 або вище.

Якщо випускник, який має сертифікат, не напише заяву про його зарахування як оцінки за ДПА, то така оцінка виставлятиметься за результатами ЗНО.

Якщо випускник хоче, щоб його сертифікат був зарахований як ДПА, але отримає його після того, як зареєструвався на ДПА (ЗНО), у нього є можливість внести зміни у реєстраційні дані (до 2 квітня) шляхом здійснення перереєстрації. Якщо її не буде здійснено, то оцінка за ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Якщо учень планує отримати сертифікат після 2 квітня (тобто вже не матиме змоги здійснити перереєстрацію) і до дня проведення тестування (1 червня для англійської мови, 29 травня для іспанської, французької, німецької мов), то він теж може написати заяву про зарахування сертифікату як оцінки за ДПА. В заяві треба вказати, що він очікує отримання такого сертифікату, а потім випускникові потрібно надати його паперову копію. У такому випадку до атестата також виставляться оцінка за ДПА з іноземної мови 12 балів.

Міжнародні сертифікати мовних іспитів не зараховуються як оцінка за ЗНО. Зарахування можливе лише для оцінки за ДПА.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ