Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Влітку яблука можуть подорожчати, овочі – подешевшають

У новому сезоні ціни на яблука можуть бути вищими за торішні. У той же час прогнозується зниження цін практично на всі овочі, зокрема на капусту і моркву. Про це «Гал-info» повідомили у Львівському представництві  Проекту аграрного маркетингу (ПАМ).
Експерти  вважають, що ціни на яблука можуть зрости, тому що зберігати продукцію, яка залишилася з минулого року, все складніше зі зростанням середньодобових температур. Зараз спостерігається зниження цін на всі товари плодоовочевої групи, і ця тенденція буде зберігатися до кінця сезону масового постачання.
В цьому сезоні основний обсяг імпорту яблук припадав на Польщу, тому ціни протягом сезону були в середньому в 1,5-2 рази нижчими за торішні, при тому, що зараз на ринок також вийшли великі українські виробники.
Попит на яблука різко знижується щодня, тому що на ринку з'являються свіжі ягоди та фрукти. У зв'язку з цим, ціни на яблука є скоріше номінальними, і їхня зміна не має серйозного значення для ринку – сказали у Львівському представництві ПАМ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ