Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В.о. прем'єра Вірменії призначено Карена Карапетяна

Виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Вірменії призначено першого віце-прем'єра Карена Карапетяна. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні уряду, повідомила прес-служба уряду.

Відповідно до закону про структуру уряду і у зв'язку із заявою Сержа Саргсяна про відставку з посади прем'єра, уряд Вірменії зафіксував неможливість виконання Саргсяном своїх повноважень.

Згідно із законодавством, у разі неможливості виконання прем'єр-міністром своїх обов'язків прем'єр-міністра замінює перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, вдень у понеділок Саргсян оголосив, що йде у відставку. "Я покидаю посаду керівника країни, посаду прем'єр-міністра", - заявив він.

Напередодні до акцій протесту в Єревані приєдналася частина військовослужбовців зі складу миротворчої бригади.

Акції проти обрання Саргсяна прем'єром Вірменії почалися 13 квітня. Його двічі обирали на посаду президента, у 2008 і 2013 роках, а головою уряду він став після того, як Вірменія, згідно із Конституцією, фактично перетворилася на парламентську республіку.

Опозиція звинувачувала Саргсяна в неефективному управлінні та погіршенні економічної ситуації в країні. 17 квітня противники політика оголосила про початок "оксамитової революції". Незважаючи на протести, парламент Вірменії того ж дня обрав Саргсяна головою кабміну.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ