Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Богдан Гайда - водій військової швидкої

Богдан Михайлович Гайда все своє життя провів за кермом різноманітних військових автівок.
Богдан Гайда. Фото: Тарас Грень

Спочатку строкова служба водієм, а згодом – підписання контракту і посада командира автомобільного взводу. Загалом у війську Богдан Михайлович провів 25 років. Та й після звільнення на пенсію він не зміг всидіти дома – надто сильним виявилось ото військове братерство. Та й не в характері Богдана Михайловича байдикувати на пенсії чи грати із сусідами-дідусями в доміно. Тому він пішов цивільним водієм військово-евакуаційної машини одного з військово-медичних клінічних центрів Медичних Сил Збройних Сил України. Однак повномасштабне російське вторгнення змусило Богдана Михайловича знову вдягнути військовий однострій. Тепер він має звання штаб-сержанта, і йому доручено керувати новеньким реанімаційним автомобілем, на який збирали гроші небайдужі люди зі всього світу і який свого часу придбали волонтери і передали до цього військового медичного закладу. 

- Якщо порівнювати мою попередню службу з тим, як служиться зараз, то відчутна разюча різниця, - каже він. – Сьогодні значно більше порядку і відповідальності. Кожен знає свою роботу і намагається робити максимально якісно. 

Найскладнішим у своїй роботі Богдан Михайлович вважає вчасно доставити пораненого чи хворого військовослужбовця до шпиталю. І робити це не так просто, як здається на перший погляд, адже цивільні водії часто-густо, попри всі правила, нехтують їх виконанням і не пропускають медичні автівки з увімкненими маячками. 

- Я закликаю таких людей, хоч на секунду задуматись, щоб відчували вони, якби опинились у нас на ношах, - зазначив Богдан Гайда. – Іноді між життям та смертю – лічені секунди. 

У День Автомобіліста і дорожника штаб-сержант Богдан Гайда та його автівка знову будуть на чергуванні. У війни нема вихідних і святкових днів. А отже буде робота і для військових медиків. 

- Я хочу побажати всім водіям карет швидких безаварійної їзди, і щоб всі пацієнти, яких нам доводиться возити, завжди вчасно потрапляли до медичних установ, - підсумував бесіду Богдан Михайлович. – Віримо в ЗСУ та нашу перемогу!

Тарас Грень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ