Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Водія, який за 100 $ хотів підкупити прикордонника, суд оштрафував на 17 тис. грн

Про це сказано у вироку Яворівського райсуду Львівської області від 22.12.2020 року, що був ухвалений суддею Мар'яною Білецькою за ч. 1 ст. 369 КК України, (надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).

Фігурант цієї справи уродженець смт. Горностаївка Херсонської області, який, як зазначено, у судовому рішенні , працює за кордоном водієм, та який надав неправомірну вигоду к розмірі 100 доларів США інспектору прикордонного контролю відділу прикордонної служби «Краківець» Львівського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Відбулося це 20 грудня 2020 року близько о 12 год. 45 хв., коли обвинувачений, в`їхавши на територію України, знаходився на смузі руху «зелений коридор», поблизу кабіни здійснення прикордонного контролю в міжнародному пункті «Краківець».

Неправомірна вигода була надана за «сприяння у переміщенні через державний кордон України вживаних автозапчастин двигуна до легкового автомобіля понад встановленні законодавством України норми». Дані автозапчастини обвинувачений перевозив в багажному відділенні автомобіля марки «MAZDA».

Суд, врахувавши встановлені обставини, ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості від 21 грудня 2020 року, укладену в кримінальному провадженні між підозрюваним та прокурором Яворівського відділу Городоцької місцевої прокуратури Львівської області.

З огляду на дану угоду суд визнав «хабародавця» винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 (тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ