Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Воєнний стан, Шевченко та Вибори Президента - найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо аналіз трендів в українському сегменті онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми розповімо, які статті в Україні читали найбільше минулого тижня.

На перше місце вийшла стаття "Воєнний стан". У зв’язку з нападом Росії у Керченській протоці на українські катери, влада запровадила воєнний стан у 10 областях країни. Сторінку "Воєнний стан" відвідували в середньому 16,6 тис. разів на добу. 

На другому і третьому місцях, як завжди Тарас Шевченко та Іван Франко. Мабуть, їхні сторінки у Wikipedia мають таку ж актуальність як і їхні твори. Про Шевченка читали по 2,6 тис. разів на добу, а Франка 2,3 тис. 

Далі сторінка, яка вже втретє потрапляє до найпопулярніших запитів за тиждень. Олександра Заріцька – солістка гурту KAZKA із 2,2 тис. переглядами за добу на четвертому місці.

П’яте місце посіла стаття "Вибори Президента України 2019". Питання наступних президентських виборів актуалізувалося із введенням воєнного стану. Але політики нас заспокоїли – вибори точно відбудуться 31 березня 2019 року. Сторінку відвідували в середньому по 2 тис. разів на добу.

Окрім вищезгаданих статей, українці також читали про Військовий резерв України, Закон України "Про правовий режим воєнного стану", Велику двадцятку, Комендантську годину та Томос. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ