Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибори Президента, Зеленський та Епіфаній - найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо аналіз трендів українського сегменту онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми зібрали п’ять сторінок, які цікавили українців найбільше впродовж другого тижня нового 2019 року.

На першому місці стаття про Вибори Президента України 2019. Інтерес до сторінки виріс через офіційний старт передвиборчої кампанії - з 1 січня кандидати в президенти можуть подавати документи до ЦВК. Наразі зареєструвались п'ятеро кандидатів на посаду глави держави. Майже 3,7 тис. переглядів на добу. 

Другою йде стаття про томос - документ, який засвідчив автокефалію Православної Церкви України. 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав томос очільнику ПЦУ митрополиту Епіфанію. Отримання Україною незалежної церкви вважають головною подією року. Сторінку, присвячену томосу читали 3,6 тис разів на добу. 

Далі сторінка українського коміка Володимира Зеленського. Він у новорічну ніч заявив, що балотується в президенти, чим спричинив неабиякий ажіотаж у суспільстві. Статтю про Зеленського читали в середньому 2,6 тис. разів на добу.

На четвертому місці стаття "Православна Церква України". Нова автокефальна церква утворилася 15 грудня. Зараз триває процес переходу парафій РПЦ до ПЦУ. Сторінка  цікавила в середньому 2,1 тис. українців на добу.

Замикає рейтинг ще одна сторінка з релігійної сфери. Митрополит Київський і всія України Епіфаній - очільник Православної Церкви України. У нього в середньому майже 1,5 тис переглядів на добу.

Окрім того, українців цікавили статті "Перехід церковних громад до УПЦ КП і ПЦУ""Кір" та "Маланка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ