Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Курт Волкер приїде до Києва 27 жовтня

Спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер у п'ятницю, 27 жовтня, відвідає Київ, - Дзеркало тижня.

"Завтра Курт буде з візитом в Україні", - повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам у четвер у Києві.

В українському уряді, Волкер зустрінеться з українською стороною перед зустріччю з радником президента Росії Владиславом Сурковим. Дата зустрічі Волкера і Суркова ще не визначена. В Україні спецпредставник США буде вивчати поточну ситуацію.

Клімкін також нагадав, що напередодні в Берліні у нього відбулася зустріч з Волкером, яка була присвячена обговоренню спільної позиції по мандату миротворчої місії ООН на Донбасі.

За словами міністра, є дуже чітка спільна позиція, яка полягає, зокрема, в неможливості легалізації бойовиків в Донбасі, крім того спочатку повинні бути встановлені заходи безпеки на Донбасі, а потім міжнародний контингент починає контролювати всю територію, включаючи неконтрольований ділянку кордону.

Також в мандат миротворчої місії повинно бути закладено ефективну співпрацю з СММ ОБСЄ і передбачено озброєння.

Раніше посол України в США Валерій Чалий провів зустріч з Куртом Волкером, під час якої вони обговорили ситуацію, викликану російською агресією в Донбасі та подальші кроки для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що 7 жовтня спецпредставник Годепартамента США по Україні Курт Волкер зустрівся у Белграді з радником президента РФ Владиславом Сурковим для обговорення механізмів політико-дипломатичного врегулювання українсько-російського конфлікту. Ця зустріч стала другою для Суркова і Волкера. 21 серпня вони вже зустрічалися в Мінську.

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер повідомив про те, що вважає недоцільним розширення "нормандського формату" за рахунок Сполучених Штатів, і висловив упевненість, що Німеччина та Франція повинні залишатися ключовими учасниками Мінського переговорного процесу.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ