Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Володимир Гройсман: Мінімальна зарплата в Україні за останні роки зросла втричі

Мінімальна зарплата в Україні за останні три роки зросла втричі – у доларовому еквіваленті з близько 50 доларів у 2016 році до 150 доларів у 2019 році. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, - передає Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

ʺКоли наш Уряд приступив до виконання обов’язків, мінімальна зарплата була близько 50 доларів, а тепер 150 доларів. Зростання – втричіʺ, - сказав Володимир Гройсман.

Таку ж динаміку демонструє і середня заробітна плата. Зараз у доларовому еквіваленті вона перевищує 380 доларів, хоча ще три роки тому була вдвічі меншою. ʺЯ розумію, це теж небагато, але ми йдемо вперед, а не назад, - сказав Прем’єр-міністр. - Політика Уряду дала можливості Національному банку сформувати резерви на початок року понад 20 млрд дол. Це максимум за останні 5 років. Показник інфляції зараз менший 10%, хоча ще у 2015 році мали понад 40%ʺ.

Глава Уряду наголосив, що зараз треба продовжувати визначену політику, зберігати фінансову стабільність і посилювати зростання економіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ