Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Зеленський у Києві зустрівся з Президентом Швейцарської Конфедерації

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Швейцарської Конфедерації Аленом Берсе, який перебуває з візитом у нашій країні.

Глава держави подякував за вагому гуманітарну допомогу, надану Україні з початку повномасштабного вторгнення.

«Дякую за ваш візит. Це дуже сильний меседж для українців у всьому світі, що ви вирішили відвідати Україну в особливий день нашої історії для всіх наших родин – у 90-ті роковини Голодомору. Також дякую за вашу участь у сьогоднішній скорботній церемонії. Ми горді, що маємо таких партнерів, які взяли участь у церемонії в цей особливий день для нашої країни», – сказав він.

Президент України висловив сподівання на позитивне рішення нового парламенту Швейцарії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Володимир Зеленський відзначив важливість допомоги, яку надає Швейцарія для відновлення інфраструктурних об’єктів України.

Глава держави також високо оцінив роль Швейцарії у процесі гуманітарного розмінування, зокрема її готовність прийняти у 2024 році другу Міжнародну донорську конференцію з гуманітарного розмінування в Україні.

Особливу увагу сторони приділили питанню використання заморожених прибутків з активів держави-агресора. 

Окремо співрозмовники обговорили прогрес в імплементації Української формули миру та участь Швейцарії в цьому процесі. 

Володимир Зеленський відзначив проактивну позицію Швейцарії в питаннях притягнення російського агресора до відповідальності, зокрема її приєднання до коаліції держав зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ