Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтери виявили в порту Севастополя близько 40 ракет до зенітних комплексів С-300

У морському порту Севастополя виявлено скупчення близько 40 транспортно-пускових контейнерів до зенітно-ракетних комплексів типу С-300, йдеться у повідомленні міжнародного співтовариства InformNapalm на кримському напрямку на сайті організації.

Цей факт було встановлено в ході OSINT-заходів (розвідки з відкритих джерел), здійснених волонтерами InformNapalm. За інформацією співтовариства, імовірно, ракетні комплекси завезені для поповнення боєзапасу зенітно-ракетних полків окупаційних військ РФ, розташованих на півострові.

"В морському порту Севастополя виявлено близько 40 одиниць транспортно-пускових контейнерів до зенітно-ракетних систем С-300. Фотографія датована 3 лютого 2016 року", - йдеться в повідомленні. Точне місце складування зенітних ракет - біля зерносховища, район причалів 13 та 14, де зазвичай швартуються кораблі ВМФ РФ. Орієнтир - координати: 44°37'28.1"N  33°33'30.2"E.

"За нашим припущенням, дані транспортно-пускові контейнери до зенітно-ракетних комплексів С-300 були доставлені в окупований Крим нещодавно. Вочевидь вони призначені для поповнення боєкомплектів 12-го і 18-го зенітно-ракетних полків, дислокованих у Севастополі та Феодосії, 31-ї дивізії ППО 4-ї армії ВПС і ППО ЗС РФ", - зазначили волонтери-розслідувачі.

Як повідомляв 5.ua, 8 лютого Російська Федерація розпочала несподівану перевірку боєготовності на межі з Україною. Як заявив міністр оборони Росії, війська Південного військового округу, окремі з'єднання повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації переводяться в повну бойову готовність згідно з рішенням Путіна. А робиться це для того, пояснив Сергій Шойгу, щоб оцінити, чи готові російські солдати реагувати на кризові ситуації різноманітного характеру, зокрема терористичні загрози. За підсумками "навчань" начальник генерального штабу ЗС РФ Герасимов і міністр оборони Шойгу доповіли Путіну про хід перевірки боєготовності військ Південного військового округу. У повідомленні також зазначено, що в анексованому Криму, зокрема у Севастополі та Феодосії, за тривогою підняли екіпажі десятка кораблів, крім того, у навчаннях задіяні 50 літаків військової авіації.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ