Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинь готова до пожежонебезпечного періоду

Про це стало відомо під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка відбулася сьогодні, 23 березня 2021 року. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, нараду провів перший заступник керівника ОДА Сергій Мовенко.

Зокрема, на Волині розпочинається пора, коли виникають пожежі в природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. Слід відзначити, що у 2020 році на території Волинської області зафіксовано 462 пожежі сухої рослинності на загальній площі понад 690 Га. Також виникли 31 загоряння торфу на загальній площі понад 70 Га, 1 пожежа на сільгоспугідді на площі 0,8 Га та 89 пожеж в лісових масивах на загальній площі майже 90 Га.

Відтак, з метою запобігання та протидії надзвичайних ситуацій у літній період 2021 року, члени комісії затвердили ряд заходів з попередження та ліквідації пожеж.

Як зазначив начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, згідно з планом в області буде організовано цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах та налагоджено обмін оперативною інформацією. Також на випадок виникнення масштабного загоряння в природних екосистемах в управлінні вже створено резерв пально-мастильних матеріалів для забезпечення дій пожежно-рятувальних підрозділів на початкових етапах гасіння.

Повідомили, що у разі переростання пожеж лісів, торфовищ і сільгоспугідь до рівня надзвичайної ситуації, буде застосовано максимальну кількість сил і засобів цивільного захисту області та визначено посадкові майданчики для вертольотів Мі-8МТ, яких будуть залучати для гасіння. Також, проводяться регулярні навчання пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС України в області та Волинського ОУЛМГ.

Окрім того, учасники засідання розглянули стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області та обговорили ситуацію, що склалася на ДП «Волиньвугілля».

Слід зазначити, що на шахти підприємства з листопада 2021 року подається електроенергія на декілька годин в день у зв’язку із заборгованістю. Така ситуація не дозволяє забезпечити роботу шахт в нормальному режимі та безпечні умови праці. Відтак, регіональною комісією було прийняте рішення розпочати термінове врегулювання проблемного питання.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з початку року на Волині трапилось 223 пожежі, загинуло 17 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ