Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Волинь є лідером у реалізації проєкту гендерної рівності

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
Про реалізацію проєкту на Волині "Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні" говорили сьогодні, 11 лютого 2021 року, у головній адмінбудівлі області. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Про подальші плани та уже зроблене у рамках проєкту представниці Структури Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності розповіли під час зустрічі із заступницею голови облдержадміністрації Людмилою Тимощук.

"Ми хотіли б подякувати вам за зустріч. Коли ми запускали цей проект, скажу відверто, думали що Херсонська область буде чемпіоном з його реалізації, але вийшло так, що саме Волинь стала лідером. На Волині оперативно створили робочу групу та першими включили рекомендації гендерних пропозицій в Стратегію розвитку Волинської області на період до 2027 року, – зауважила керівниця Проєкту Нургуль Асилбєкова. – Коли ми робили селекторну нараду із усіма 24 облдержадміністраціями, то до прикладу приводили саме вашу область та її стратегію".

Нагадаємо, цей проєкт реалізується за підтримки Уряду Канади та на замовлення Міністерства розвитку громад та територій України. Його метою є досягнення результатів у сфері забезпеченні гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок шляхом інтегрування принципу гендерної рівності та зобов’язань щодо прав жінок у реформу децентралізації в Україні.

Даний проєкт впроваджується у 4-ох областях України: Волинській, Херсонській, Сумській та Чернівецькій. На Волині пілотними громадами, які просувають гендерну рівність, є Велимченська, Смолигівська  та Княгининівська ОТГ до моменту приєднання її до складу Луцької територіальної громади.

Відтак, представниці проєкту розповіли про подальші плани щодо його реалізації, аби незабаром із пілотної області Волинь стала типовою, тобто на її досвіді навчалися інші регіони. 

"Ми готові співпрацювати та сприяти тому, що від нас необхідно. Адже чим більше ми з вами зробимо, тим краще буде майбутнє області та країни", – сказала під час зустрічі Людмила Тимощук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ