Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Волинь поза межами "червоної" зони

Як повідомили Гал-інфо в Управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації, з 17 серпня (понеділок) з 00️ год. 0️0️ хв. в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Відповідно до нього жоден населений пункт Волині не віднесений до "червоної" зони.
Фото Волинська ОДА

Про це стало відомо вчора, 13 серпня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами наявних епідеміологічних даних станом на 12 серпня.

До помаранчевої зони на Волині віднесено:

  • Луцький та Любешівський райони Волинської області;

До жовтої зони:

  • міста Луцьк, Володимир-Волинський та Нововолинськ, Горохівський, Іваничівський, Ківерцівський, Маневицький та Ратнівський райони Волинської області;

Важливо: такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Варто зазначити, що з 17 серпня рівні епідеміологічної небезпеки будуть визначатися уже за трьома критеріями, а не за чотирма, як було дотепер. Зокрема, члени Уряду днями підтримали запропоновані Міністерством охорони здоров’я України зміни до адаптивного карантину.

Так, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома показниками — заповненість ліжок у медзакладах, середня кількість тестувань та показник захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, "це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, місто Самбір, що на Львівщині увійшло до "червоної зони".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ