Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Волинська облрада звернулася до світових лідерів з вимогою закриття неба над Україною для ворожих літаків та ракет

Звернення одноголосно депутати обласної ради прийняли під час позачергової сесії. Про це повідомляє Координаційний центр Волині.

Звертаючись до президентів США, Франції та канцлера Німеччини обранці констатували, що українська нація мужньо веде боротьбу проти російського загарбника, завдає ворогу втрат на землі і у повітрі. У безсилій люті московський агресор вдається до варварських бомбардувань українських міст та сіл, знищує цивільне населення і критичну інфраструктуру, створює гуманітарну катастрофу. 

«Ворог користується своєю перевагою у повітрі і дефіцитом в України авіації та сучасних систем протиповітряної оборони. У цій війні український народ захищає не тільки свою державу, а й Європу та весь світ від абсолютного та непередбачуваного зла». – йдеться у зверненні.

Депутати Волиньради закликали негайно закрити повітряний простір над Україною та надати новітні системи ППО і ПРО, як єдиний варіант гарантувати безпеку мирним мешканцям наших міст та сіл, зберегти критичну інфраструктуру, убезпечити країну та світ від можливих екологічних і техногенних катастроф.

«Ми очікуємо рішучих дій, притаманних справжнім лідерам демократичного світу. Ми щиро сподіваємося, що Ви прагнете увійти в історію, як люди, котрі зробили все можливе, аби не допустити геноциду українського народу і захистити основоположні цінності цивілізованого світу. Рішення, яке врятує сотні, якщо не тисячі людських життів, у Вас на столі. Не ховайтеся від історичної відповідальності перед світом, власними народами та великою європейською нацією, якою були і будуть українці. Підтримайте нашу країну у боротьбі з російськими окупантами за право існувати!», - звернулися до світових лідерів депутати обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ