Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ВООЗ заявила, що поки не зафіксувала смертей від штаму Омікрон

Всесвітня організація охорони здоров'я не зафіксувала смертельних випадків від нового штаму коронавірусу Омікрон.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

У ВООЗ попередили, що можуть знадобитися тижні, щоб визначити, наскільки заразний Омікрон, чи викликає він тяжчий перебіг хвороби та наскільки ефективні проти нього ліки та вакцини.

Глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що новий варіант коронавірусу може уповільнити відновлення світової економіки, як це було зі штамом Дельта.

"Ще до появи цього нового варіанта ми були стурбовані тим, що відновлення, хоч і продовжується, дещо втрачає динаміку, - сказала вона. - Новий варіант, який може дуже швидко поширитись, може підірвати довіру".

За словами глави Червоного Хреста Франческо Рокка, поява Омікрону стала "остаточним доказом" небезпеки нерівних показників вакцинації у світі.

Раніше у ВООЗ заявили, що новий штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ