Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вперше в Луцьку рятувальники провели масштабний виїзний захід для дітей

У Луцьку в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки волинські рятувальники організували навчально-виховне дійство «Rescuers_4 CHILDREN», яке проводилося до Дня рятівника та з нагоди Дня Луцька.

«Захід був однозначно вдалим. В такому масштабі ми вперше провели, далі будем проводити такі заходи систематично в такому періоді», –– зазначив начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю Володимир Нестеров.

На локаціях співробітники ДСНС навчали дітей та дорослих основам пожежної безпеки, діяли платформи протимінної безпеки та аварійно-рятувальних робіт, майданчики водної безпеки, арттерапії та психологічного гарту.

Загалом відбувалося знайомство дітей з роботою екстрених служб.

«Це пожежна, техногенна безпека, правила протимінної безпеки і загалом порядок орієнтації і дій на випадок різних надзвичайних ситуацій, побутових в тому числі. Поліція під час заходу працювала і по запобіганню насильства, по поводженню з різними підозрілими предметами. Дітей навчали правилам безпеки в загальному вигляді, в усіх сферах, де дитину може очікувати небезпека», –– розповів Володимир Нестеров.

Понад 30 рятувальників було залучено до заходу.

До організації дійства долучилися співробітники обласного центру національно-патріотичного виховання, волонтери громадської організації «Тивер», працівники поліції.

На «Rescuers_4 CHILDREN» працювали волонтери обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді та ознайомили дітей з елементами надання першої допомоги собі, потерпілим.

Юні рятувальники ГО «Тивер» продемонстрували свої навички з рятування на висотах, медичної допомоги.

Ольга Купчинська


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ