Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Впливові американці закликають Трампа збільшити тиск на Росію

Впливовий американський аналітичний центр CEPA опублікував відкритий лист до президента США Дональда Трампа із закликом підвищити для Росії ціну за її військову агресію в Україні.
Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті організації, передає Укрінформ.

Лист, до створення якого долучилися прихильники обох партій, також закликає президента США до шести кроків на підтримку України. Документ підписали 46 впливових аналітиків, експерти із зовнішньої політики, колишні урядовці та посли США.

«Росія порушує один з найстаріших і найсвятіших для Америки принципів: свободу судноплавства у міжнародних водах. Росія не зупиниться, доки Захід не підвищить геополітичну ціну для неї», - йдеться у листі.

Автори документа пояснюють, що обстріл і захоплення українських кораблів два тижні тому - не окремий інцидент, а лише епізод у послідовній політиці Кремля. Те, що сталося, переконані вони, ставить під загрозу безпеку Європи і є черговим випробуванням США на здатність дати адекватну відповідь.

«Росія нині прагне розширити анексію (Криму - ред.), намагаючись встановити контроль над морським простором навколо півострова», - зауважують вони.

У листі йдеться, що в разі успіху Росія зможе послабити «нашого партнера» Україну і відрізати від світу порти Бердянськ і Маріуполь. Це завдасть шкоди міжнародній торгівлі, глобальній економіці, нівелює всі кроки для досягнення миру, які нинішня адміністрація США здійснювала досі. На думку підписантів, всього цього можна уникнути, якщо різко підвищити для Росії ціну агресії «у цей важливий момент».

Автори листа також радять президентові США Трампу здійснити такі шість кроків на підтримку України: агресивно імплементувати і вводити всі існуючі нині американські санкції проти Росії “у найповнішому дозволеному законом обсязі”; надати додаткову допомогу у секторі безпеки, підвищивши можливості українських ВМС, а саме надати радари, ракетні системи берегової оборони, розвідданні, патрульні кораблі; використати всі важелі, аби європейські партнери вповні виконували запроваджені ними санкції проти Росії і закликати НАТО до постійної присутності у Чорному морі для забезпечення свободи судноплавства; негайно запровадити нові чи розширити існуючі обмеження для російської фінансової системи, зокрема, санкції проти низки російських банків (ВЕБ, Промсвязьбанк, Газпромбанк) та російського прямого інвестиційного фонду.

Крім того, Трампу радять застосувати всі методи, щоб переконати німецький уряд облишити підтримку російського проекту «Північний потік - 2» у світлі останніх агресивних дій Росії; вдатися до видимих і рішучих кроків з розробки санкцій проти проекту «Північний потік - 2» і продемонструвати готовність до їхнього введення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ