Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ схвалила закон про реформу ВККС з пропозиціями Зеленського

Верховна рада схвалила законопроєкт Президента Володимира Зеленського № 3711-д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Верховна рада України

Про це інформує УНН.

Документ схвалили з пропозиціями Президента, який повернув законопроект до парламенту. До документу він шість пропозицій, які були підтримані нардепами.

Підтримали законопроєкт 305 нардепів.

У законі передбачено, що ВККСУ може розпочати роботу, якщо до її складу призначено мінімум 11 членів із 16 (так було у проголосованій редакції), однак мінімум шість з них має бути з-поміж суддів чи суддів у відставці.

З документа вилучили норму про можливість конкурсної комісії та її членів залучати до роботи комісії експертів та фахівців. Прибрали також положення про право їхнього доступу до всіх документів та інформації, що надається кандидатами.

Змінено положення про виконання повноважень головою Вищої ради правосуддя у процедурах формування конкурсної комісії.

Із закону виключили положення про рівність представників Ради суддів і міжнародних експертів при прийнятті Конкурсною комісією рішення (так звана “формула 2+2”). Тепер рішення вважатиметься ухваленим більшістю від 4 експертів, якщо в цій більшості двоє - міжнародні експерти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ